Meerlust Rubicon

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Wijnhuis Meerlsut Estate
Jaar 2016
Kleur Paarsrood
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Bramen, cassis, pruimen, zoethout, wierook, tabak en hout. Geconcentreerde wijn met veel donker fruit (pastille en moerbeien), pure chocolade, wat bij elkaar wordt gehouden door soepele tannines.

 

Afkomstig van verschillende wijngaarden in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Cabernet Sauvignon is afkomstig van een wijngaard met een lage opbrengst en een bodem van voornamelijk graniet en grind. De bodem voor de Merlot-druiven bestaat uit klei en is goed doorlatend. Een aantal stukken zijn zeer ijzerrijk. Cabernet Franc is afkomstig van zeer goed doorlatende, stenige bodem met ongeveer 20% klei. Petit Verdot groeit op zogenaamde Oakleaf bodems.

 

Het in 1756 gekochte Meerlust mag zich scharen onder de absolute cultnamen van Stellenbosch. Met een rijke historie en een breed scala aan internationale prijzen, behoort dit wijnhuis tot de top van Stellenbosch en Zuid-Afrika. Het vlaggenschip van Meerlust, dat vrij vertaalt ‘het plezier van de zee’ betekent, is Rubicon, een Bordeaux-blend die zich met gemak jarenlang kan ontwikkelen in de fles en kan wedijveren met de top uit Bordeaux.

 
"Fine cab-based flagship - 49% in 2016 (a bit less cab each year it seems) - with merlot, cab franc & petit verdot. Elegant, fresh & refined, yet with a touch of velvet opulence. Just under 14% alcohol, firm structure, all in balance, though 55% cedary new oak needs time to harmonise." - 4,5/5 sterren, Platter's 2020 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle wijnen uit Stellenbosch