Delheim Grand Reserve

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Wijnhuis Delheim
Jaar 2015
Kleur Paarsrood
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Zwarte bessen, moerbeien, munt en vanille. Geconcentreerde, volle smaak met hints van cassis, 'fynbos' en gedroogde kruiden. Stevige tannines.

 

De Cabernet Sauvignon-wijnstokken worden geplant op zuidwestelijke hellingen in Stellenbosch met een oost naar west en noord naar zuid rijrichting. Cabernet Franc uit het blok 'Vaaldraai' is ook opgenomen in deze blend. "Peperboom" is de naam van het Merlot-blok dat in deze blend wordt gebruikt en op de uitlopers van Klapmutskop ligt.

 

In het hart van Stellenbosch, aan de voet van de bekende Simonsberg, liggen de wijngaarden van de Duitse wijnfamilie Sperling. Het landhuis wordt in 1938 gekocht door Hans Otto Hoheisen en zijn vrouw Deli, waarnaar het domein Delheim vernoemd is. In de jaren ’50 wordt het overgenomen door Michael Sperling en zijn vrouw Vera, die de basis leggen voor het wijnbedrijf zoals we dat nu kennen. Delheim is vooral bekend om zijn Chenin Blancs en Pinotage. Daarnaast maken ze onder meer een bijzondere 100% Cabernet Franc die zeer gewild is onder wijnkenners.

 

"The flagship, always cab, with dashes merlot & cab franc, latter prominent in smoky perfume & warm herbaceious aromas, giving way to rich black-berried fruit, tobacco & classic cedar twist. Positive tannins, lively acidity. 30% new oak. Keep, if possible." - 4,5/5 sterren, Platter's 2019

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle wijnen uit Stellenbosch