Montepulciano d'Abruzzo "Il Grande Silenzio", Fosso Corno

Land Italie
Streek Abruzzen
Wijnhuis Fosso Corno
Jaar 2017
Kleur Robijnrood
Druif Montepulciano
Verpakking doos/6 flessen
Download

Pruimen, gedroogde bessen, zwarte thee en walnoten. Volle wijn met zwarte bessen en drop, sappige tannines en een lange, intense afdronk.Volle, elegante wijn met tonen van zwarte bessen en drop, sappig fruit, gestructureerde tannines en een lange, intense afdronk.

 

De 5 hectare wijngaard ligt op één op het zuid/zuidwesten gelegen heuvel in de Abruzzen met uitzicht over de Adriatische Zee. De bodem bevat veel klei en ligt op 190 meter hoogte. Er wordt zorgvuldig gesnoeid om de productie laag te houden, en de kwaliteit te verbeteren. De Il Grande Silenzio DOCG Colline Teramane wordt van een strengere selectie met lage opbrengst gemaakt als zijn voorloper (de Il Grande Silenzio DOC).

 

Fosso Corno is een jong wijnbedrijf in handen van broer en zus Marco en Sabrina Biscardo in het hart van de Abruzzen. Fosso Corno is opgericht in 2001 met als uitgangspunt het maken van mooie wijnen op basis van de druif Montepulciano. Het huis maakt diverse stijlen Montepulciano d’Abruzzo: van soepel en toegankelijk tot rijk en krachtig, waarbij Frans eikenhout wordt gebruikt

 

 

 

Bekijk alle wijnen uit Abruzzen