Graham Beck Brut Zero

Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Wijnhuis Graham Beck
Jaar 2012
Kleur Goudgeel
Druif Chardonnay, Pinot Noir
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Kersen, blauwe bessen, amandelen en aardse specerijen. Delicate mousse. Complex. Tonen van rode bessen, steenfruit en brioche. Lange afdronk met een ziltige toets.

 

De Pinot Noir is afkomstig van wijngaarden uit de Slanghoek-vallei. De Chardonnay komt van wijngaarden rondom het wijnhuis, Robertson Estate. Deze wijngaarden hebben een hoog kalkgehalte in de bodem. De Beck Brut Zero is gemaakt volgens dezelfde methode als Champagne; de méthode traditionnelle die hier de 'Methode Cap Classique' wordt genoemd. Alleen de vin de cuvée, het eerste sap, wordt gebruikt. Deze vergist in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 15 graden Celcius. De wijn ondergaat een tweede gisting van 60 maanden, wat de wijn een verfijnde bubbel geeft. Deze wijn krijgt geen dosage.

 

Oprichter Graham Beck zag al snel dat zijn aangekochte landgoed Madeba, vlak buiten Robertson, een overeenkomstig terroir had met de Franse Champagnestreek. Zijn wijngaarden bleken bij uitstek geschikt voor de productie van mousserende wijnen van wereldklasse. Samen met wijnmaker Pieter Ferreira, bijnaam ‘Mr. Bubbles’, hebben de wijnen van Beck al vele festiviteiten ingeluid. De meest adembenemende was de inauguratie van Nelson Mandela. Of wellicht toch die van Barack Obama?

 

"This is very yeasty with bread dough and a raw pie-crust character, which dominates the sliced-apple character. Full-bodied and layered. A dry finish." - James Suckling | 91p

 

Bekijk alle wijnen uit Western Cape