Norte Sur Tempranillo - Cabernet Sauvignon, Dominio de Punctum

Land Spanje
Streek La Mancha
Wijnhuis Dominio di Punctum
Jaar 2018
Kleur donkerrood/paars
Druif Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Fris rood fruit met rode bes en kersen. Lekker stevig en sappig, veel fruit en lichte tannines. Veel frisheid.

 

 

Dominio de Punctum is een jong, organisch werkend bedrijf in La Mancha, dat werd opgericht in 2005 met het doel op bio-dynamische wijze wijnen te produceren. "Organisch" wil voor Dominio de Punctum zeggen: absoluut zonder chemicaliën.

 

Het aardige van dit domein is de keuze van druivenrassen: natúúrlijk is er Tempranillo aangeplant (dit is tenslotte Spanje), maar er zijn ook minder verwachte rassen, die het verrassend goed doen in La Mancha's continentale klimaat


Zo staat er in de wijngaard Petit Verdot, een druivenras dat oorspronkelijk uit Bordeaux komt, maar daar een zeer marginaal bestaan leidt. Het is een laat rijpend druivenras, dat in Bordeaux vaak niet goed of helemaal niet rijp wordt. In de warme zomers van La Mancha rijpt hij echter uitstekend (oogst in september/oktober, in de koelte van de nacht).

Op zijn minst zo verrassend is Viognier, een al even wispelturig ras dat in de jaren zestig bijna was uitgestorven vanwege de moeilijke teelt.  Zo bekeken is aanplant in La Mancha een voor de hand liggende keuze, en Viognier groeit en rijpt uitstekend in het lange, warme seizoen, zonder daarbij zijn kenmerkende frisheid te verliezen.

 

 

 

 

Bekijk alle wijnen uit La Mancha