Andarin Viura, Dominio de Punctum

Land Spanje
Streek La Mancha
Wijnhuis Dominio de Pucntum
Jaar 2018
Kleur Bleekgeel met groene rand
Druif Viura
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Intens met tonen van mango en appel. Zeer verfrissend. Citroenschil. Licht ziltige afdronk.

 

 

Dominio de Punctum is een jong, organisch werkend bedrijf in La Mancha, dat werd opgericht in 2005 met het doel op bio-dynamische wijze wijnen te produceren. "Organisch" wil voor Dominio de Punctum zeggen: absoluut zonder chemicaliën.

 

Het aardige van dit domein is de keuze van druivenrassen: natúúrlijk is er Tempranillo aangeplant (dit is tenslotte Spanje), maar er zijn ook minder verwachte rassen, die het verrassend goed doen in La Mancha's continentale klimaat


Zo staat er in de wijngaard Petit Verdot, een druivenras dat oorspronkelijk uit Bordeaux komt, maar daar een zeer marginaal bestaan leidt. Het is een laat rijpend druivenras, dat in Bordeaux vaak niet goed of helemaal niet rijp wordt. In de warme zomers van La Mancha rijpt hij echter uitstekend (oogst in september/oktober, in de koelte van de nacht).

Op zijn minst zo verrassend is Viognier, een al even wispelturig ras dat in de jaren zestig bijna was uitgestorven vanwege de moeilijke teelt.  Zo bekeken is aanplant in La Mancha een voor de hand liggende keuze, en Viognier groeit en rijpt uitstekend in het lange, warme seizoen, zonder daarbij zijn kenmerkende frisheid te verliezen.

 

 

 

 

Bekijk alle wijnen uit La Mancha