Vintage Port 2003, Quinta da Romaneira

Land Portugal
Streek Douro
Wijnhuis Quitna da Romaneira
Jaar 2004
Kleur Donker paars
Druif Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinto Cao
Verpakking Doos/ 6 flessen
Download

Zwart en rood fruit (bramen, pruimen, zwarte kersen), koffie en wat bloemen. Aromatische wijn met intense tonen van zwart fruit (bramen, kersen, pruimen), krachtige tannines en een lang bewaarpotentieel.

 

De druiven worden zachtjes gekneusd met de voet in de daarvoor bestemde bakken, 'lagares' genaamd. Daarna wordt de most vergist op gecontroleerde temperatuur tussen 25 en 28 graden in RVS tanks. Daarna rijpt de port verder in grote, neutrale eikenhouten vaten gedurende 20 maanden. Het hout geeft geen smaak meer af, maar zorgt wel voor een natuurlijke rijping. Daarna moet de wijn zo'n 8 tot 15 jaar in de fles rijpen om de karakteristieken van de vintage tot uiting te laten komen.

 

Quinta da Romaneira is een ruim 400 hectare tellend Single Estate-porthuis in de Alto Douro, nabij het idyllische Pinhâo, wereldberoemd vanwege de prachtige tot UNESCO-werelderfgoed bekroonde uitzichten en terraswijngaarden. Quinta da Romaneira heeft altijd de bedrijfsvoering in eigen beheer gehouden. En dat is niet gek, aangezien de wijngaarden op de allerbeste terroirs liggen. De ports van Romaneira kunnen zich meten met de beste uit de regio.

Bekijk alle wijnen uit Porto