Saint Clair Wairau Reserve Sauvignon Blanc

Land Nieuw-Zeeland
Streek Marlborough
Wijnhuis Saint Clair
Jaar 2019/20
Kleur Citroengeel
Druif Sauvignon Blanc
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Expressieve geuren van rode bes, passiefruit en groene tonen (zwarte bessenblad, gras). Rijke wijn met veel passievrucht, papaja en meloen, gecombineerd met een ziltige toets.

 

Afkomstig van wijngaarden in het zuiden van de Wairau Valley, Nieuw-Zeeland. De wijngaarden liggen dichtbij de kust, wat veel verkoeling geeft. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is groot. Hierdoor worden de druiven langzaam rijp, wat de smaakconcentratie vergroot.

 

Saint Clair is vernoemd naar James Sinclair, die verantwoordelijk was voor de eerste nederzettingen in Blenheim, Nieuw-Zeeland, de thuishaven van het wijnhuis op het Zuidereiland. Opgericht in 1978 behoort het familiebedrijf tot de pioniers op het gebied van wijnbouw in Marlborough. Vandaar dat de link met pionier James Sinclair al snel werd gelegd. Saint Clair bezit ruim 270 hectare wijngaarden in Marlborough op het Zuidereiland, en in Hawke’s Bay op het Noordereiland.

 

"A fresh, ripe and bright sauvignon with abundant tropical fruit. Lime and green-mango flavors really drive the palate. Fresh, elegant and focused. Drink now. Screw cap." - 92 punten, James Suckling over de 2018-vintage

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle wijnen uit Marlborough