Saint Clair Pioneer Block 3 Sauvignon Blanc

Land Nieuw-Zeeland
Streek Marlborough
Wijnhuis Saint Clair
Jaar 2019
Kleur Citroengeel met een groene gloed
Druif Sauvignon Blanc
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Kruisbessen, perzik, limoen en natte steen. Frisse, zuivere wijn met tropische tonen en een kenmerkende mineraliteit.

 

Afkomstig van een geselecteerde wijngaard in Wairau, een subgebied van Marlborough in Nieuw-Zeeland. De rijen met wijnstokken in deze wijngaard zijn geplant in een ongebruikelijke hoek van 43 graden noordoost naar zuidwest. Dit geeft de druiven aan de zuidkant iets meer groenere tonen en de druiven aan de noordkant meer tropische tonen.

 

Saint Clair is vernoemd naar James Sinclair, die verantwoordelijk was voor de eerste nederzettingen in Blenheim, Nieuw-Zeeland, de thuishaven van het wijnhuis op het Zuidereiland. Opgericht in 1978 behoort het familiebedrijf tot de pioniers op het gebied van wijnbouw in Marlborough. Vandaar dat de link met pionier James Sinclair al snel werd gelegd. Saint Clair bezit ruim 270 hectare wijngaarden in Marlborough op het Zuidereiland, en in Hawke’s Bay op het Noordereiland.

 

"The 2019 Pioneer Block 3 43 Degrees Dillons Point Sauvignon Blanc bursts from the glass with notes of passion fruit, leafy white currants and hints of green onion. It's hugely distinctive, one reason it's been a Pioneer Block for many years. Under all those wild aromas, there's a medium-bodied core of white grapefruit that shows impressive concentration and focus, lingering on the finish like citrus in a paper cut." - Robert Parker's Wine Advocate  | 91p

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle wijnen uit Marlborough