Bouchon Vigno Carignan

Land Chili
Streek Maule Valley
Wijnhuis Bouchon
Jaar 2017
Kleur Robijnrood met een paarse gloed
Druif Carignan
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Zwarte bessen, bloemen en zwarte kersen. Intens, zwart fruit. Sappige, verfrissende zuren. Zachte, elegante tannines. Lange afdronk.

 

De wijn wordt gemaakt volgens de strenge appellatieregels van VIGNO, een samenwerking van een selecte groep Chileense wijnproducenten met als doel Carignan van hoge kwaliteit te maken. De druiven komen uit de wijngaard Block 23 in Melozal in het droge Mingre, ongeveer 50 kilometer van de Pacific-oceaan, die koude zeewind aanvoert. De bodem is zeer oud en bevat een combinatie van verweerd graniet en klei. De wijnstokken zijn dry-farmed (geen irrigatie). Met de zeer weinige neerslag, hebben de stokken zich moeten aanpassen aan die zware condities.

 

Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Bouchon biedt ook een uitstekende Reserva-lijn van gangbare, internationaal bekende druivenrassen met het karakter van Maule Valley.

 

"The oak is very integrated. It feels like a very good debut (for me). " - 94 punten, Robert Parker's Wine Advocate over de 2016-vintage

Bekijk alle wijnen uit Maule Valley