Bouchon Reserva Cabernet Sauvignon

Land Chili
Streek Maule Valley
Wijnhuis Bouchon
Jaar 2018
Kleur Diep donkerrood
Druif Cabernet Sauvignon
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Bessen en tonen van peper, komijn en tabak. Fruitig met elegante tannines en subtiele toasty tonen van eikenhout.

 

De druiven komen uit wijngaarden in Santa Rosa, 54 kilometer van de Pacific-oceaan. De wijngaarden liggen dicht bij de Maule-rivier, die koelte vanuit de Pacific-oceaan meevoert. De bodem is alluviaal, met veel klei en ronde keien.

 

Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Bouchon biedt ook een uitstekende Reserva-lijn van gangbare, internationaal bekende druivenrassen met het karakter van Maule Valley.

 

"Een klassieker in het gamma is Reserva Cabernet Sauvignon, vervaardigd van Chili’s meest geplante druivenras. De wijn smaakt vrij mild en vrij stevig, met wat kruidigheid en rijp besfruit, waaronder een hint van cassis. Kortom, uitnodigend, en hetzelfde kun je stellen over de adviesprijs." - Hubrecht Duijker

Bekijk alle wijnen uit Maule Valley