Bouchon País Salvaje Tinto

Land Chili
Streek Maule Valley
Wijnhuis Bouchon
Jaar 2018
Kleur Bleekrood
Druif País
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Bloemen, aardbeien, rozenbottel en kersen. Sappig en verfrissend met precieze zuren. Zachte, aardse tannines.

 

De druiven komen uit het droge Mingre, 45 kilometer van de Pacific-oceaan, die koude zeewind aanvoert. De wijngaarden liggen op 193 meter hoogte boven zeeniveau. De bodem is zeer oud en bevat een combinatie van graniet, zand en leem. De bodem zit vol met kwarts en andere mineralen. De druivenranken groeien 'wild' en ongecultiveerd en zijn de hoogte in gegroeid waar ze zich hebben gehecht aan bomen. De plukkers halen de druiven met ladders uit de bomen.

 

Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Bouchon biedt ook een uitstekende Reserva-lijn van gangbare, internationaal bekende druivenrassen met het karakter van Maule Valley.

 

"Pure red fruit, excellent rose petal perfume – the envy of Beaujolais. Fine floury tannin. Simple flavour structure but so delicious and easy to drink." - 16/20 punten, Jancis Robinson over de 2016-vintage

Bekijk alle wijnen uit Maule Valley