Bouchon País Salvaje Blanco

Land Chili
Streek Maule Valley
Wijnhuis Bouchon
Jaar 2019
Kleur Kopergeel
Druif País
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Fruitig. Peer, groene appel, nectarines. Sappig, smaakvol en verfrissend. Subtiele florale tonen en een hintje witte peper. Lange afdronk.

 

De druiven komen uit het droge Mingre, 45 kilometer van de Pacific-oceaan, die koude zeewind aanvoert. De wijngaarden liggen op 193 meter hoogte boven zeeniveau. De bodem is zeer oud en bevat een combinatie van graniet, zand en leem. De bodem zit vol met kwarts en andere mineralen. De druivenranken groeien 'wild' en ongecultiveerd waardoor ze de hoogte in zijn geklommen en zich in bomen hebben gehecht. De plukkers halen de druiven met ladders uit de bomen. De País Blanco wordt gemaakt van een kleine hoeveelheid druiven die geen kleur in de schil bevatten, in tegenstelling tot de reguliere País. Deze witte mutatie is drie weken eerder rijp.

 

Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Bouchon biedt ook een uitstekende Reserva-lijn van gangbare, internationaal bekende druivenrassen met het karakter van Maule Valley.

 

"This is floral and tender, very young, with moderate alcohol and very good acidity, especially for a warmer year like 2019. The palate is vibrant with acidity and makes you salivate." - Robert Parker's Wine Advocate | 90+

Bekijk alle wijnen uit Maule Valley