Bouchon Block Series Carménère

Land Chili
Streek Maule Valley
Wijnhuis Bouchon
Jaar 2016
Kleur Diep paarsrood
Druif Carménère
Verpakking Doos/6 flessen
Download

Rijpe kersen, bramen en bosvruchten met tonen van zwarte peper. Rond en gestructureerd. Kruidig met aardse tonen zoals koffie. Sappig met goede zuren.

 

De druiven komen uit de twee wijngaarden Block 27 en 28. Deze wijngaarden liggen in het droge Mingre, 45 kilometer van de Pacific-oceaan, die koude zeewind aanvoert. De wijngaarden liggen op 193 meter hoogte boven zeeniveau. De bodem is zeer oud en bevat veel verweerd graniet. De druiven worden met de hand geplukt.

 

Wijnhuis Bouchon Family Wines is een pionier van het bottelen van het echte Chili. Dit familiebedrijf, inmiddels de 4e generatie, specialiseert zich in druivenrassen die vervlochten zijn met de historie van Chili, zoals Carignan, País en Sémillon. Bouchon maakt wijnen in de droge Maule Valley, waar zeer oude wijnstokken staan. Bouchon biedt ook een uitstekende Reserva-lijn van gangbare, internationaal bekende druivenrassen met het karakter van Maule Valley.

 

"From the granite soils of the coastal hills of Maule, this faithfully represents the new face of the grape: herbal notes in the foreground, but accompanied by red fruits in a wine that, above all, is refreshing and tense." - Decanter | 92p

Bekijk alle wijnen uit Maule Valley